Бистра Стоименова , Професионален Фотограф в София

фотограф Бистра Стоименова


Казвам се Бистра Стоименова и съм фотограф. Живея и уча в София. Занимавам се с фотография от 2009. Фотографията винаги е била мое хоби почти откакто се помня, а през последните години - и нещо повече... Обожавам да снимам и обичам да се разхождам наоколо с фотоапарат в ръка.
Ако Ви трябва професионален фотограф в София за някое събитие или продукт, искате професионално качество, оригинални идеи и личен подход, но на малко по-ниска цена аз съм човекът, който Ви трябва. За мен е изключително важно клиентът да остане доволен и тъй като хората са различни, смятам, че всеки заслужава да му бъде отделено специално внимание.

Ако пък харесате някоя от снимките ми и смятате, че ще бъде чудесен подарък или, още по-хубаво - искате Вие да я закачите на стената си - аз съм човекът, когото търсите.

Ако търсите висококачествени фотографии за своя бизнес - сайт, презентация, книга и пр. - то аз съм човекът, който Ви трябва.
С удоволствие бих приела ангажимент за събитие или за друг вид фотография на територията на град София. Снимам почти всичко - макро, храна, предмети, портрети, пейзажи, сватби...

Защо да изберете мен?
В мрежата е пълно с хора, които твърдят, че са "професионални фотографи" - защо да изберете точно мен измежду всички тях?

Личен подход - всеки клиент е различен и съответно има различни изисквания и нужди. За мен е много важно да знам какви са те ПРЕДИ да поема ангажимент. Ако изберете мен и ми пишете или ми се обадите - вероятно ще Ви задам поне десетина въпроса.

Изгодна цена (по договаряне в зависимост от естеството на работата) - заплащане по граждански договор. "Първо ти работиш за име, после името ти работи за теб." - са казали старите хора. Аз в момента работя за име, така че за мен е много по-важно да получавам повече ангажименти на този етап, отколкото по-малко, но с много по-висок хонорар.

Професионално отношение - за мен е важно това, което правя да се харесва на хората, които са го поръчали. Ако изберете мен, ще видите резултатите от снимките НА МОМЕНТА - т.е. по време на самата фотосесия/събитие и ще имате възможност да промените изискванията си, ако резултатът не Ви задоволява. Все пак е редно да виждате онова, за което плащате преди да сте получили файловете със снимките и да е късно да се направят нови.

Обработка на файловете при нужда - по желание мога да ретуширам кадрите - работя с Adobe Photoshop CC 2014, Adobe Photoshop Lightroom 5 и Zoner Photo Studio. Понякога обаче обработката на кадрите може само да ги влоши (всички искаме да изглеждаме като Анджелина Джоли или Брад Пит, но не на всички природата е дала подобен външен вид), така че кадрите, които ще получите ще бъдат само леко обработени. За по-сериозна обработка - ще трябва да ми кажете.

Не плащате за кадри, които не харесвате - повечето фотографи искат да знаят колко точно снимки искате и после Ви предоставят и кадрите, които иначе би трябвало да бъдат "бракувани". С мен такова нещо няма как да Ви се случи - щом като си плащате - заслужавате само най-доброто. Затова вероятно ще поискам мнението Ви по отношение на снимките след края на събитието - ако има точко конкретни или ситуации, които искате непременно да имате на снимка.

Снимките Ви ще бъдат на електронен носител (CD/DVD) и ако става дума за събитие - ще бъдат организирани по теми - за да не се чудите имежду всичките 500 кадъра - къде е онази снимка, където баба Ви е толкова щастлива да Ви види в бялата рокля.

Ако някоя от снимките в портфолиото ми Ви харесва и искате да я закачите на стената - няма нищо по-лесно от това - нужно е само да ми се обадите и да ми кажете какво точно искате - разполагам със софтуер, който може да обработи снимката така, че да изглежда по начина, по който си я представяте. Няма нужда да се грижите и за разпечатването - аз ще направя това вместо Вас. Единственото нещо, което трябва да направите, е да направите поръчка - 60% от цената на поръчката ще трябва да заплатите предварително (100% от цената на самата снимка също трябва да бъде заплатена предварително) и след това да дойдете получите готовата картина.
Малко творческа биография...
Родена съм и живея в София. По фотографията ме запали майка ми, но на практика съм самоука - живо доказателство, че никой не се е родил научен и че с труд, желание, постоянство и мъничко талант - всичко се постига.

Снимам активно от 2009, когато се сдобих с първия си апарат Canon.

Започнах да качвам снимките си в интернет през 2011 и смятам, че от тогава съм изминала доста път - изключително се подобри начинът ми на снимане и естествено - кадрите, които мога да покажа.

През 2012 започнах да снимам професионално - портфолиото ми е доста разнообразно - както пише по-горе - снимала съм почти всичко и предизвикателствата не ме плашат. Когато снимам, за мен има значение не само какво снимам, но и как и защо го снимам. За мен една снимка трябва винаги да има послание - а не просто "щракане", което запечатва момента, но иначе няма никаква стойност и едва ли някой би си го закачил на стената.
За мен ще бъде чест и удоволствие да бъда ваш фотограф!

Изпрати запитване до този фотограф:

Мнения и коментари за фотограф Бистра Стоименова

Фотограф в София / Продуктов фотограф / Сватбен фотограф / Други Фотографи