Габриела Чолакова, Професионален Фотограф в Пловдив

фотограф Габриела Чолакова


Аз съм Габриела Чолакова, фотограф и графичен дизайнер, грижовна и любяща майка на прекрасно момиченце, творчески настроен и позитивен човек.
Пътят ми на фотографията премина от просто ученическо хоби, през четири годишното ми следване в АМТИИ на специалността Графичен дизайн и фотография, до същинската работа като фотограф. В началото основно снимах деца и портрети на хора в естествената им среда, често заставах на някое силно оживено място или събитие, дебнейки точния момент – момента, в който запечтвам емоцията, така истинска и неподправена! Това се разви в снимане на различни други дейности, всякаква детска фотография, семейна фотография, портрети, събития, модна и продуктова фотография. Появи се интересът към хората като същински модели на снимките ми.
Снимането на хора е отговорна задача. Първо фотографът има за цел да постигне добра комуникация с човека насреща си, за да може да разбере той/тя какъв е, какъв е характерът му. След това задачата му е да успее да предаде тези качества на човека в кадъра, чрез светлина, композирането на модела, понякога чрез декори и други съпътстващи елементи.

Защото смятам, че е важно хората да имат отношение към добрата фотография – за всички нас тя е средство за запазване на спомени. Когато след години видим кадри на цялото семейство от важно събитие или нечий портрет, то те трябва да бъдат качествено заснети, а не посредствени. Затова като изпълнение носим отговорност ние – фотографите.

Защото фотографията се превръща в история – историята на нас самите!

Изпрати запитване до този фотограф:

Мнения и коментари за фотограф Габриела Чолакова

Фотограф в Пловдив / Детски фотограф / Фотограф за кръщене / Сватбен фотограф