Ники Франц, Професионален Фотограф в София

фотограф Ники Франц


Името ми е Николай Петров Настфогел/Ники Франц/. Роден и израстнал в София. Още от малък имах мечта, да правя снимки, като моят баща/ПетърФранц, лека му пръст/, но никога не си представях че и аз ще съм човекът зад фотоапарата. Снимам откакто се помня и съвсем случайно покрай приятели попаднах в света на фотографията. Преди петнайсетина години беше първия ми досег до този занаят. Тогава го приемах като начин за изкарване на пари и по-скоро като хоби. Преминах и през периоди работейки съвсем различни неща, но в крайна сметка се завърнах към фотографията.Създадох фотографска агенция БГ-ФОТОГРУП ЕООД, изцяло насочена в областта на фотозаснемането на най-различни по естество и характер събития. Професионално снимам от 15 години и цялото приключение се превърна в моят начин на живот, нещо което ме поглъща.
Много хора смятат че това е професия, но грешат. Ако си достатъчно отдаден няма ден в който да не се учиш, развиваш и да искаш да постигнеш още и още. Това е нещо което изисква много търпение, време, лишения и отдаденост. Трябва да живееш за него. Да живееш за момента. Всяко едно натискане на спусъка на фотоапарата трябва да е перфектно. Всеки един момент.Снимайки някой, нещо ти го овековечаваш за цял живот. Определяш неговата съдба. Самочувствието и положението му в обществото. Всичко това зависи от качеството на собствената ти снимка.
Връзката с клиента която се изгражда е на много различно ниво от това просто да "свършите някаква работа". С доста от клиентите отношенията прерастват в приятелски.
Няма еднакви дни. Няма еднакви клиенти.Няма еднакви моменти. Срещаш уникални рализчни, прекрасни, ужасни хора. Точно в това е красотата на това изкуство. Изкуство за мен в най-чистата му форма. Няма рамки. Няма граници. Запечатваш завинаги сътвореното от теб за хората, който ти са се доверили.
Най-великото чувство е когато клиента види готовота продукция и се усмихне. Тогава не са важни парите или времето което си изтърпял. Тогава няма нищо друго по-важно. Този момент е като наркотик и те завладява. И осъзнавайки че оставяш нещо от теб и то е ценено те кара да отиваш в студиото всеки ден. С удоволствие.
Когато правиш нещо което те прави щастлив и обичаш, тогава си себе си.
Фотографията не е за всеки. Трябва ти самопреценка и изключително голяма съвест.
Да си фотограф е начин на живот.
Запазете спомените си, реални.Не съм най-добрия, но старая да получите най-доброто.
Ваш Ники Франц!!!

Изпрати запитване до този фотограф:

Мнения и коментари за фотограф Ники Франц

Фотограф в София / Сватбен фотограф / Други Фотографи / Фотограф за кръщене